Vijesti

Konferencija IEEE Computer Security Foundations Symposium 9. srpnja 2023. do 13. srpnja 2023.

U Dubrovniku je od 9. srpnja 2023. do 13. srpnja 2023. godine održana 36. međunarodna znanstvena konferencija IEEE Computer Security Foundations Symposium (CSF).

Voditelji (general chairs) ove presižne konferencije su bili izv. prof. dr. sc. Tajana Ban Kirigin s Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci te doc. dr. sc. Ante Đerek s Fakulteta elektronike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu i tijekom konferencije su nagrađeni "Distinguished Service" nagradom od strane IEEE Computer Society's Technical Community on Security and Privacy.

Konferencija je održana u organizaciji i pod pokroviteljstvom FER-a, uz podršku Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci te tehničko kosponzorstvo udruženja IEEE.


CSF je godišnja konferencija za istraživače u području računalne sigurnosti s naglaskom na teorijske temelje sigurnosti, formalne modele te tehnike verifikacije sigurnosnih svojstava. Na ovoj konferenciji su tijekom posljednja tri desetljeća po prvi put predstavljeni mnogi temeljni radovi i tehnike iz ovog područja, a zanimljivo je da su čak tri od ukupno deset nagrada "NSA Best Scientific Cybersecurity Paper" dobili radovi s konferencije CSF.

Na ovogodišnjoj konferenciji je sudjelovalo je oko stotinu istraživača iz Europe, sjeverne Amerike, dalekog istoka i Australije, a predstavljeno je 38 znanstvenih radova u područjima kriptografije, kriptografskih protokola, modela napada, blockchaina i pametnih ugovora, sigurnosti zasnovane na jeziku, sigurnosti hardvera, toka informacija, sigurnosti strojnog učenja te privatnosti.
 

Pozvana predavanja su održali prof. George Denazis s University College London te prof. Shafi Goldwasser s Kalifornijskog sveučilišta u Berkeleyu, dobitnica Turingove nagrade za doprinose temeljima kriptografije i dvostruka dobitnica Gödelove nagrade.
 

 
.